maandag 3 december 2012

Saint Nicholas Trials LASC België

1 en 2 December was het weer zover. De LASC had weer aan ASCA agility trial. Altijd gezellige sfeer en goede organisatie.
Vrijdag richtig Oisterwijk vertrokken naar Will en Wim van Dongen. Daar nog even een goede en lekkere maaltijd gekregen voor we richting ons hotelletje in Belgie vertrokken. Tuk en ik hadden een eigen kamer met ligbad en wc. Vanuit bed was het heerlijk tv kijken. Vroeg gaan slapen voor de spannende dag die komen ging.
Heerlijk ontbijtje  zaterdags in het hotel om 7.00 uur gehad. Ontspannen hoor, we waren maar een paar kilometer verwijderd van de Katholieke Landbouw Hogeschool in Geel waar we te gast waren in hun grote binnen hal. Daar bij aankomst alles klaarzetten en alle bekenden begroeten. Zo leuk om alle aussie gekken in een hal bij elkaar te hebben en heerlijk een weekendje behendigheid met elkaar te hebben.

De Judge was mw. Joyce Roessner uit Calgary. Goede keus! Aardig, streng maar met liefde voor hond en baas.
Will was weer 2 dagen druk als schrijfster aan de tafel, Wim en ik waren van de uitvoerende partij.

Tukker had helaas een diepgaand conflict met de wip dit weekend.....Oooh ik had zoveel vertrouwen dat het goed zou gaan. Het was echt wel even een teleurstelling dat dit ons in de weg zat. 2 x een disq. opgelopen. Maar ook wel 2 x goed geplaatst (4de en 6de) alleen niet met een Qualify (Q) Wat het dubbel bitter maakte.....de ronde dat we super goed liepen misten we maar net een raak vlakje bij de katteloop. (Toch maar meer haar aan zijn voeten laten zitten de volgende keer ;)  ) Ik weet, als en misschien heb je niets aan maar.....wij werden uiteindelijk 4de maar wel met veruit de snelste tijd (10 sec onder de max. tijd en 6 sec. sneller als de nummer 1... Maar ja dan moet je wel je raakvlak hebben We lopen overigens in de Open klasse en hebben nog 2x een Q nodig voor de titel.

De Gamble was veel te moeilijk voor Tukker. Wij lopen hier in de Elite klasse (hoogste nivo) Je moet op afstand je hond over hindernissen sturen nadat je in 30 sec tijd zoveel mogelijk, maar minimaal 21 punten hebt verzameld. Toch eindigden we 2 x op een 7de plaats en op 12 en 14, allen natuurlijk zonder een Q.
Zondag liep Wim met Lady een super super Gamble Elite! Als enigste haalde hij een Q met maar liefst 59 punten en de snelste tijd!! De 2de Gamble wist hij even eens te winnen met een Q. Het was een genot om naar te kijken.

De Jumping springt Tukker ook in Elite. Dat was meer ons ding dit weekend. 3 x haalden we een Q! met een 2de, 4de ,6de plaats. Zondag was de Jump lastig en waar veel mensen de weg kwijt raakten of honden latjes eraf gooiden, zoefden Tukker en ik er prachtig door. Zo mooi kan dat manneke springen, heerlijk. We hebben nu nog 3x een Q nodig op de Jump om de titel O.P (outstanding performens) te halen :))

Zondag na de wedstijd weer richting Oisterwijk. Daar lekker gesmikkeld en in een heerlijk warm bedje gedroomd, net als Tukker die in een mandje naast mij lag en midden in de nacht mij wakker maakte met zijn droom. Heb hem maar even wakker gemaakt en in zijn oor gefluisterd dat wat hij ook presteert op wedstrijden hij mijn manneke is, een topper.

Na nog een gezellig ontbijtje was het dan toch tijd om de auto weer aan te trappen en weer richting Twente te gaan.

Tja ook al ging het niet zoals ik zo had gehoopt (Q op vast parcours) Ik heb een heel fijn gezellig en sportief weekend gehad en ben heel blij met de 6 mooie ribbons!

Onderste 2 filmpjes zijn van de Jumping op zondag, Karin Hermans bedankt voor het filmen !








1 opmerking:

  1. Wat was het een gezellig weekend zo samen in Oisterwijk en Geel....op naar de volgende asca agility wedstrijd ! Op naar een punt in de RS klasse !!

    groetjes Will Wim en hun doggy's...!!!

    BeantwoordenVerwijderen